Het Heksenhuis cover

Complotdenken in de zeventiende eeuw: hekserij veroorzaakte ziekten en rampen. Een avontuurlijk verhaal op basis van bestaande personen, brieven en processtukken over de massale heksenjacht in het Duitse bisdom Bamberg.

De jonge vrouw Eva ontmoet op de vlucht voor ‘heksenbisschop’ Förnerdiens tegenstander, de jezuïet pater Spee. Hij schreef een boek tegen devervolgingen, maar mag dat van zijn orde niet zelf publiceren. Met haar gezelschap onderneemt Eva een gevaarlijk tocht. Het Heksenhuis is een pakkend geheel van fictie vermengd met feiten, deels bibliomysterie, deels road novel.

Auteur en historicus Jacqueline Zirkzee schreef romans over de oudheid en de middeleeuwen. Het Heksenhuis speelt zich af in de 17e eeuw, evenals haar voc-roman Reimer (De Brouwerij 2013). Bij Uitgeverij de Brouwerij verscheen ook de heruitgave van De eerste priesteres (2020), een roman over de oorsprong van onze beschaving.

* Het Heksenhuis zit mooi in elkaar. Dit boek leunt op waargebeurde gegevens. Zirkzee maakt gebruik van documenten en bronnen, die het verhaal over het meisje Eva wel heel dichtbij brengen.– Vrij Nederland

* De avonturen geven een verhelderend beeld van hoe hekserij in de maatschappij verankerd was. De schrijfster ziet in de heksenvervolging een parallel met de jodenvervolging. – Algemeen Dagblad

* Het Heksenhuis is een verhaal uit het verleden én tegelijkertijd actueel. – 8weekly

* Een sfeervol boek. – NRC Handelsblad

KOPEN

HET HEKSENHUIS

Jacqueline Zirkzee
Uitgeverij de Brouwerij |Brainbooks,
ISBN 9789083114514
370 blz., prijs € 21,99