SCHRIJFCOACH

EEN BOEK SCHRIJVEN MET EEN PERSOONLIJKE SCHRIJFCOACH

crkbo-gecertificeerd-docent
GA JE EEN BOEK SCHRIJVEN?

Je droomt ervan om jouw verhaal aan de wereld te presenteren in de vorm van een boek, een meeslepend verhaal dat anderen kan inspireren, onderhouden en informeren.*
Het schrijven van een boek is een heel proces. Waar begin je? Hoe bouw je een schrijfroutine op? Wat heb je nodig om ervoor te zorgen dat je verhaal optimaal tot zijn recht komt? Op welke manier spreek je jouw doelgroep aan, welke stijl gebruik je, wat is effectief en wat niet?
Ik ben een ervaren schrijver en redacteur, die verschillende genres beheerst en weet wat er speelt in de boekenwereld. Als jouw persoonlijke schrijfcoach kan ik je helpen om van jouw verhaal het best mogelijke verhaal te maken.
* Met ‘verhaal’ bedoel ik niet alleen een fictieve vertelling zoals een roman of kort verhaal. Ook een autobiografisch, inspirerend of zakelijk manuscript kan het beste worden opgebouwd als een verhaal om de aandacht van de lezer vast te houden.

Het ontwikkelen van je schrijfkwaliteiten, plezier in het schrijven en het creëren van een mooi verhaal staan voorop bij schrijfcoaching. Kijk ook eens bij de FAQ over schrijfcoaching of stuur me een berichtje. Ik ben benieuwd waar je mee bezig bent!

HEB JE EEN BOEK GESCHREVEN?

Ondervind hoe inspirerend het kan zijn om te sparren over je boek met een schrijfcoach die zelf ook schrijver is. Is de verhaallijn helder en sluit het taalgebruik van je manuscript aan bij je doelgroep? Hoe zit het met de opbouw en de spanningsboog? Wat is betekenisvol en welke stukken zijn overbodig? Het gaat niet alleen om die vragen, maar ook het antwoord daarop. Je krijgt gerichte adviezen en voorbeelden waarmee je de zwakkere punten van je verhaal aan kunt pakken.
Bij fictie moeten je personages overtuigend zijn en je plot pakkend. Als je een non-fictieboek schrijft, is de structuur belangrijk, net als de manier waarop je de informatie doseert en de aandacht vasthoudt.
Dankzij de duidelijke aanknopingspunten die je krijgt bij schrijfcoaching, til je jouw manuscript naar een hoger niveau. Schrijfcoaching is altijd strikt vertrouwelijk en volledig toegesneden op jouw persoonlijke wensen, talenten en behoeften.

Als schrijfcoach kan ik je ook adviseren over en eventueel begeleiden bij de mogelijke stappen in het proces van manuscript tot boek. Schrijfcoaching is geschikt voor beginnende en gevorderde schrijvers van fictie en non-fictie.

schrijfcoach-Jacqueline-Zirkzee-aan-het-werk