TARIEVEN

per 1 januari 2024

schrijfsymbool

VOOR SCHRIJVERS

SCHRIJFCOACHING, MANUSCRIPTBEOORDELING EN REDACTIE

De tarieven voor de redactie of beoordeling van je boek zijn mede afhankelijk van de fase waarin je manuscript zich bevindt.
Wil je jouw idee voor een boek uitwerken of ben je bezig met schrijven, dan kun je schrijfcoaching overwegen of/en een quickscan van een deel van je werk. Het tarief is dan gebaseerd op het aantal sessies en de omvang van het manuscript. Soms heb je aan één of twee bijeenkomsten genoeg om de flow te hervinden. Het kan ook fijn zijn om periodiek een korte sessie in te plannen, zodat de voortgang bewaakt wordt – al bepaal jij altijd zelf het tempo.

Als je manuscript is voltooid, is een eerste inhoudelijke redactie meestal een logische volgende stap. Je kunt ook kiezen voor een diepte-analyse in de vorm van een manuscriptbeoordeling met suggesties voor vervolgstappen en een uitgeefadvies. Een beoordeling kan je een heel eind op weg helpen bij het herschrijven, maar is geen volledige vervanging van een inhoudelijke redactie. De investering voor beide is afhankelijk van het aantal woorden.

Na een inhoudelijke redactie kun je nog een tweede redactieronde overwegen, als een manuscript bijvoorbeeld helemaal is omgegooid. Zo’n vervolgronde is voordeliger dan een eerste redactie. Misschien is je manuscript na de eerste redactie al toe aan een eindredactie, met verbetersuggesties en correcties op tekstniveau. Zie voor meer informatie over de verschillende soorten redactie ook de FAQ.

DE TARIEVEN ZIJN RICHTLIJNEN

Neem contact op voor een offerte op maat en een realistische planning.

Quickscan deelmanuscript (tot 10.000 woorden) en synopsis, incl. 1 uur coaching: € 355,-

Quickscan deelmanuscript (tot 10.000 woorden) en synopsis, incl. leesrapport van 1 à 2 pagina’s: € 325,-

Starttarief 1 uur schrijfcoaching, inclusief vooraf doornemen boekvoorstel (samenvatting): € 295,-

Vervolguren schrijfcoaching à € 95,-

Uitgebreide manuscriptbeoordeling, tot 50.000 woorden (diepte-analyse): € 625,-

Eerste inhoudelijke redactie: € 0,035 per woord

Tweede redactie of eindredactie (als vervolgopdracht): 0,03 per woord

Eindredactie € 0,0325 per woord

Redactie complete teksten van minder dan 25.000 woorden € 775,-

Exclusief eventuele reiskosten en -tijd.
De werkzaamheden zijn vrijgesteld van btw o.g.v. artikel 25 Wet OB

UITGEVERIJEN EN ANDERE ZAKELIJKE OPDRACHTGEVERS
SCHRIJFPROJECTEN, REDACTIEWERKZAAMHEDEN, PRESENTATIES

Projecten die de verhaalexpert met succes heeft afgerond omvatten, naast manuscriptredactie en manuscriptbeoordelingen, het in opdracht schrijven van jeugdromans, levensverhalen, historische uitgaven, onderwijsmateriaal (basisonderwijs en vmbo), korte verhalen en jubileumboeken, en het verzorgen van presentaties en workshops. Op dit moment ligt de focus op mijn eigen werk als romanschrijver en het redigeren van manuscripten.

Samenwerkingen zijn of waren er onder meer met 1AMU Publising, Uitgeverij A. Story, Avenir Publishing, BoekenBusiness, BDO Amstelveen, Uitgeverij De Brouwerij | Brainbooks, Uitgeverij Callenbach, Clarity Art Editions, Uitgeverij Conserve, Uitgeverij Delubas, Curious, De Goeij Management en Advies, opleidingsinstituut Equilibrium, EnergyPlatform, Flevodruk, Frits Philip jr. & Partners, Galerie Van der Vlist, IntegrationPeople, gemeente Leiden, Uitgeverij Gopher, iVDP, Impeccable Leadership Institute, Uitgeverij Kok, Leidschrift, Stichting Lira, Uitgeverij London Books, Mevrouw Kern, Uitgeverij Marken, Uitgeverij Muntinga, Nobel Boeken, Uitgeverij Noordhoff, Cultuurfonds Oegstgeest, Uitgeverij Palmslag, Uitgeverij Parelz, Uitgeverij Paris Books, Platform Makers,
Routledge Publishing, VBK uitgeefconcern, Zara4Life.