de-eerste-priesteres-roman-jacqueline-zirkzee

DE EERSTE PRIESTERES

De eerste priesteres  (372 blz., € 15,-) is te koop bij de boekwinkel en online, onder meer bij Libris, Bol.com, Ako, Bruna, BookSpot en Bazarow (klik op de naam van je favoriete site). Je kunt ook een door de auteur gesigneerd exemplaar van De eerste priesteres bestellen. Stuur een e-mail naar j.zirkzee@txts.nl met je adresgegevens (ook leuk om cadeau te geven, met een persoonlijke opdracht naar wens). Belgische lezers kunnen De eerste priesteres ook aanschaffen via de Standaard Boekhandel.

Bij De Leesclub van Alles verscheen een schitterende recensie over De eerste priesteres. Ook het bol.com magazine Lees was enthousiast over het boek. Zinweb gaf de roman zelfs een plaatsje in hun boeken-top-5. Bij Boekenbijlage.nl, waar De eerste priesteres Boek van de Week was, verscheen deze mooie review: Innana, gebiedster van hemel en aarde. Ben je er nog steeds niet van overtuigd of dit boek iets voor jou is? Lees meer over deze bijzondere roman via de links met recensies hieronder.

Lof voor DE EERSTE PRIESTERES

– klik op de namen van de websites voor de volledige recensies –

De eerste priesteres is volgens recensenten een ‘rijk gedetailleerde historische roman’ (In de Boekenkast – Fany). Het is ook ‘een prachtige combinatie van fictie en geschiedenis’ (In de boekenkast – Sandra), met een ‘mooi evenwicht tussen mythologie en persoonlijke ervaringen’ (Samantha’s Boekenhoekje). ‘Emoties en gevoelens (zijn) herkenbaar, vindt boekenblog Leesdame. Mieke Schepens van Graag gelezen zegt over het boek: ‘Terwijl je het leest, is het alsof je naar een fantastische film kijkt’. Meer jubelende recensies verschenen bij: Met de neus in de boekenZinweb  en Leestafel.info (‘spannend verhaal!’).
Annette Overvoorde van Birdy’s Boeken oordeelt: ‘zeer origineel’ en geschiedenissite Histoforum stelt: ‘Vertellen kan Jacqueline Zirkzee. En hoe!’
Leeskost beschrijft De eerste priesteres als ‘een heel bijzonder boek’. Cees van Rhienen roemt in Wat Cees leest het ‘gevoel voor sfeer en sterke inleving van personages’. Deze laatste recensie kwam ook in het magazine van Bol.com, Lees. Ook de christelijk georiënteerde recensiesite Boekenmening was erg te spreken over ‘de beeldende beschrijvingen en de mooi gevormde zinnen’ van dit verhaal over de oorsprong van het religieuze bewustzijn.     

Als je een lezing of evenement wilt organiseren rond De eerste priesteres, gebruik dan het contactformulier.

lezing-de-eerste-priesteres-Jacqueline-Zirkzee

‘De geschiedenis begint met de Sumeriërs,’ leerde Jacqueline Zirkzee tijdens haar studie. Dat bleek een leugen. Raadselachtige archeologische vondsten brachten haar op het spoor van een veel ouder, vergeten tijdperk. Verlengde schedels, merkwaardige beeldjes en een heiligdom op een heuvel van 7500 jaar oud inspireerden haar tot een avontuurlijk verhaal over onze vroegste voorouders.

Geert Kimpen: ‘Dit boek verdient een plaats in de boekenkast naast De stam van de holenbeer van Jean M. Auel.’

Flaptekst van de roman De eerste priesteres

Volgens de vroegste bronnen werd de aarde toen zij jong was bevolkt door de Anunnaki, de nakomelingen van Anu. Zij leerden de mensen de geheimen van een hogere beschaving. Wie waren zij werkelijk? En was het hun bedoeling een strijd tussen hemel en aarde te ontketenen?

Als rampspoed het Dorp van de Reiger treft, kan de Aardemoeder haar kinderen niet langer beschermen. Inanna, de kleindochter van de ziener, zal een pad betreden waar geen mens ooit van terugkeerde. Het wordt een reis met grote gevolgen.

Voor alles is een eerste keer. Maar wat als die ene keer je laatste kans betekent?

Er is geen schrift. Er zijn geen steden.
Er zijn eindeloos veel mogelijkheden.

Jacqueline Zirkzee is schrijver en historicus. Raadselachtige archeologische vondsten brachten haar op het spoor van een vergeten tijdperk. Voor De eerste priesteres, haar zevende roman, ging ze 7500 jaar terug in de tijd.

De pers over de romans van Jacqueline Zirkzee

‘Knap gedoseerde mengeling van feiten en fictie intrigeert én overtuigt.’ Trouw over Mykene
‘De spanning van hun liefde is voelbaar.’ Leestafel over Het boek van Tristan en Isolde
‘Sfeervol boek.’ NRC Handelsblad over Het Heksenhuis
‘Een mooie historische roman.’ de Telegraaf over Reimer