Iris-en-Valentine-auteurs-Jacqueline-Zirkzee-en-Barabara-Veenman

Barbara M. Veenman zocht iemand die een tegenwicht kon bieden bij het uitwerken van haar idee van een moderne briefroman. Collega-auteur Jacqueline Zirkzee kroop voor haar in de huid van Valentine.

Vanaf het moment dat ze genoeg moed hadden verzameld om zij aan zij de glijbaan in de speeltuin te bedwingen waren ze onafscheidelijk: Iris en Valentine. Twee vriendinnen die ondanks hun verschillen in de loop der jaren een steeds hechtere band krijgen. En al slaat Iris na het conservatorium haar vleugels uit naar swinging Londen en vestigt Valentine zich met man en kind in het degelijke Delft, geen oceaan kan ze scheiden. Dankzij het internet overbruggen Iris en Valentine de afstand tussen Château Bayswater Road en een gammel grachtenpand aan de Oude Delft. Ze schrijven elkaar over literaire ambities, valse sopranen, drankmisbruik voor gevorderden, exotisch damesondergoed, sluimerende lekkages en de meest wijdverspreide gevaarlijke diersoort op deze planeet: foute mannen! Van het najaar tot aan de nieuwe lente flitsen er 101 openhartige e-mails vol vaart en humor heen en weer; tezamen vormen zij een verhaal over de grilligheid van het lot en hoe je dat een handje helpt.