TARIEVEN

schrijfsymbooltje

VOOR SCHRIJVERS

MANUSCRIPTBEOORDELING, SCHRIJFCOACHING EN REDACTIE VAN JE BOEK

De tarieven voor de redactie of beoordeling van je boek zijn mede afhankelijk van de fase waarin je manuscript zich bevindt.
Wil je jouw idee voor een boek uitwerken of ben je nog bezig met schrijven, dan kun je schrijfcoaching overwegen of/en een quickscan van je werk. Het tarief is dan gebaseerd op het aantal sessies en de omvang van het manuscript. Soms heb je aan één of twee bijeenkomsten genoeg om de flow te hervinden. Het kan ook fijn zijn om periodiek een korte sessie in te plannen, zodat je een stok achter de deur hebt.

Als je manuscript is voltooid, is een eerste, inhoudelijke redactie meestal een logische volgende stap. Je kunt ook kiezen voor een diepte-analyse in de vorm van een  manuscriptbeoordeling met suggesties voor vervolgstappen en uitgeefadvies. Een beoordeling kan je een heel eind op weg helpen bij het herschrijven, maar is geen volledige vervanging van een inhoudelijke redactie. De investering voor beide is afhankelijk van het aantal woorden.

Na een inhoudelijke redactie kun je nog een tweede ronde overwegen, als een manuscript bijvoorbeeld helemaal is omgegooid. Zo’n vervolgronde is voordeliger dan een eerste redactie. Misschien is je manuscript na de eerste redactie al toe aan een eindredactie, met verbetersuggesties op tekstniveau. Hierna zou ik een manuscript altijd nog een laatste keer laten corrigeren. Daarbij gaat het alleen nog om kleinere taalkundige punten en vormkwesties. Het is de laatste stap, als een manuscript bijna klaar is om de wereld in gestuurd te worden. Zie voor meer informatie over soorten redacties ook de FAQ.

DE TARIEVEN ZIJN RICHTLIJNEN

Neem contact op voor een offerte op maat en een realistische planning.
Voor uitgeverijen en andere zakelijke opdrachtgevers gelden B2B voorwaarden.

Quickscan (deel)manuscript en synopsis (tot. 10.000 woorden) incl. 1 uur coaching: € 249,-

Quickscan (deel)manuscript en synopsis (tot. 10.000 woorden) incl. leesrapport van 1 à 2 pagina’s: € 249,-

Starttarief 1 uur schrijfcoaching inclusief vooraf doornemen boekvoorstel: € 235,-

Vervolguren schrijfcoaching à € 90,-

Manuscriptbeoordeling tot 50.000 woorden (diepte-analyse): € 525,-

Inhoudelijke (eerste) redactie: tussen € 0,025 en € 0,035 per woord

Eindredactie per 1.000 woorden: € 22,50

Redactie complete teksten van minder dan 20.000 woorden € 495,-

Het schrijven van een manuscript in opdracht (voor uitgeverijen): volgens offerte

De tarieven zijn exclusief eventuele reiskosten en -tijd.
Redactie-, educatieve en schrijfwerkzaamheden zijn vrijgesteld van btw.

VOOR UITGEVERIJEN EN ANDERE ZAKELIJKE OPDRACHTGEVERS
SCHRIJFPROJECTEN EN REDACTIE

Schrijfprojecten die de verhaalexpert met succes heeft afgerond omvatten onder meer het in opdracht schrijven van jeugdromans, levensverhalen, historische uitgaven, onderwijsmateriaal (basisonderwijs en vmbo), korte verhalen en jubileumboeken.

Jacqueline Zirkzee heeft veel ervaring met het redigeren van non-fictie en fictie voor uitgeverijen. Opdrachtgevers zijn of waren onder meer Avenir Publishing, BoekenBusiness, Uitgeverij De Brouwerij | Brainbooks, Uitgeverij Callenbach, Uitgeverij Conserve, Clarity Art Editions, Uitgeverij Delubas, De Goeij Management en Advies, opleidingsinstituut Equilibrium, Flevodruk, Frits Philip jr. & Partners, Galerie Van der Vlist, gemeente Leiden, Uitgeverij Gopher, Uitgeverij Kok, Lira, Uitgeverij London Books, Mevrouw Kern, Uitgeverij Muntinga, Uitgeverij Noordhoff, Uitgeverij Palmslag, Uitgeverij Parelz, Uitgeverij Paris Books, Routledge Publishing, VBK uitgeefconcern, Zara4Books.